Pyszne, kremowe, z chrupi?ca skorupk? na wierzchu, s?odkie i czekoladowe brownie – brzmi fantastycznie prawda? A do tego zanurzone kwa?ne maliny pasuj? idealnie. Zbli?a si? weekend, wi?c przed Wami wy?mienita okazja do zrobienia ciasta, a ten przepis b?dzie w sam raz. Do tego kubek gor?cej kawy (bo przy tej pogodzie to bez kawy ani rusz) i idealny dzie? przed Wami – nawet ten deszcz wydaje si? niestraszny 😉

sk?adniki:
2 tabliczki gorzkiej czekolady
200g mas?a
200g drobnego cukru lub cukru pudru
100g m?ki pszennej
4 jajka
szczypta soli
125g malin
Przygotowanie:
Mas?o rozpuszczamy w rondelku na wolnym ogniu. Gdy mas?o zacznie si? rozpuszcza?, dodajemy pokrojon? czekolad? i czekamy, a? wszystko si? rozpu?ci. Mas? ma?lano-czekoladow? odstawiamy na bok do wystygni?cia. W misce dok?adnie mieszamy jajka z cukrem i delikatnie ubijamy ok. 3-4 minut. Do jajek z cukrem wlewamy powoli czekolad? z mas?em, ca?y czas mieszaj?c. Pami?tajmy o tym, aby czekolada z mas?em nie by?y zbyt gor?ce, inaczej powstanie czekoladowa jajecznica. Nast?pnie do ca?ej masy dodajemy m?k? i dok?adnie mieszamy. Mas? przelewamy do prostok?tnej foremki o wymiarach i na wierzchu uk?adamy ?wie?e maliny. Brownie pieczemy przez 25 minut w temp. 180 stopni.







