Drodzy Czytelnicy!
Mamy pierwszą sobotę miesiąca, a to oznacza tylko jedno – czas na nowy numer gazetki!
Wreszcie miałam więcej czasu, aby do reszty oddać się przygotowaniu przepisów i kolejnych stron tego numeru.
A co przygotowałam w tym miesiącu?
– przepis z okładki – jogurtowa panna cotta: zdecydowanie lżejsza wersja tej tradycyjnej, a w połączeniu z ulubionym dżemem i owocami stanowi pyszny i zdrowy deser
– warto wiedzieć: czas na orzechy – wielu z nas wie, że to skarbnica witamin i minerałów, ale jakie właściwości ma każdy rodzaj orzechów? na to pytanie odpowiadam w tym numerze!
– lunchbox, a w nim w roli głównej jarmuż – bardzo modny, a przede wszystkim nieziemsko pyszny, tradycyjne w wersji mięsnej i wegetariańskiej
– smoothie i sok na bazie grejpfruta: a co Ty wybierzesz, regeneracje czy orzeźwienie?
– sezonowo, czyli czas na pomarańcze i zaskakujący przepis na indyka w sosie pomarańczowym z nutą imbiru i chilli – takiego przepisu jeszcze nie było!
– a na dokładkę Sophie Dahl i jej książka ‘Apetyczna panna Dahl’
Serdecznie zapraszam do czytania, gotowania i komentowania 🙂
Jak się podoba kolejny numer?
A kolejny numer gazetki ‘Creative in Kitchen’ już 4 marca – czyli za równy miesiąc!
Ja się zabieram za planowanie kolejnego numeru, a Was zostawiam z najnowszym numerem!
Gorąco pozdrawiam
Kasia Domagała
redaktor naczelna gazetki ‘Creative in Kitchen’ 😉
Świetny pomysł z tą gazetką! I bardzo mi się podoba postawienie na sezonowe owoce i warzywa 🙂