Ry? na mleku zdecydowanie przypomina mi dzieci?stwo. A do tego idealnie komponuje si? z jab?kami i cynamonem. Pasuje na p?ne ?niadanie lub na podwieczorek, czy po prostu deser. Zachwyci nie tylko Najm?odszych, ale rwnie? tych nieco Starszych! Obiecuj?!
sk?adniki:
2 porcje
100 g ugotowanego ry?u
1 jab?ko
1 ?y?eczka cynamonu
2 ?y?eczki cukru trzcinowego
100 ml mleka
kawa?ek mas?a
Jab?ko kroimy w kostk? i przysma?amy na ma?le przez oko?o 2 minuty. Nast?pnie dodajemy ?y?eczk? cukru i karmelizujemy jab?ka przez oko?o 5 minut. Dodajemy cynamon, ry?, mleko i doprowadzamy do wrzenia. Gotujemy, a? ry? 'wypije’ mleko. Podajemy z kawa?kami jab?ka i posypane cynamonem.
