Smacznie, zdrowo, kolorowo i syc?co – tak mo?na okre?li? poni?szy przepis. I po raz kolejny obiadowa propozycja w formie dania jednogarnkowego, a po??czenie s?onej fety z delikatnymi broku?ami z pewno?ci? Wam zasmakuje. Musicie koniecznie sprbowa?. A obiad ?wietnie sprawdzi si? te? do zapakowania na wynos.

sk?adniki na 2 porcje:
70g kaszy jaglanej
1 pier? z kurczaka
250g broku?w (mro?onych lub ?wie?ych)
10 plasterkw suszonych pomidorw
3 z?bki czosnku
p? cebuli
1 ?y?eczka oleju
sl, pieprz, zio?a prowansalskie
40g fety (po 20g na porcje)
Przygotowanie:
Do garnka o grubszym dniu wlewamy olej. Lekko go rozgrzewamy i dodajemy posiekan? w kostk? cebul? i czosnek oraz pokrojone w paseczki suszone pomidory. Podsma?amy 3 minuty i dodajemy pokrojonego w kostk? kurczaka. Dodajemy przyprawy i dusimy 5 minut. Kasz? op?ukujemy na sitku wrz?c? wod? i umieszczamy w garnku. Dodajemy 1,5 szklanki wody i gotujemy pod przykryciem ok. 20 minut na wolnym ogniu. Po up?ywie 10 minut dodajemy pokrojonego broku?a i gotujemy dalej. Kasz? przed podaniem posypujemy pokruszon? fet?.
Warto?ci od?ywcze na 1 porcj?:
KALORIE: 419 kcal
BIA?KO: 38,5g
T?USZCZE: 11,6g
W?GLOWODANY: 38,5g


