Co do chleba: Pasta z łososiem, serkiem białym i chrzanem


co do chleba / czwartek, 27 kwietnia, 2017
Dawno nie było przepisu na pastę do chleba. Klasyczna pasta z łososiem na bazie serka z dodatkiem pikantnego chrzanu spodoba się każdemu. Najlepiej smakuje ze świeżym (jeszcze ciepłym!) pieczywem lub chrupiącą bułeczką. A dodatek chrzanu, że na nowo odkryjecie smak zwykłej pasty z łososiem!

składniki:
200g serka śmietankowego
100 g łososia wędzonego
2 łyżeczki tartego chrzanu (lub ze słoiczka)
kilka kropel soku z cytryny
szczypiorek
do podania: kiełki brokułu, świeże pieczywo

Przekładamy serek do miseczki i dodajemy pokrojonego w drobną kostkę łososia. Dodajemy starty chrzan (najlepszy będzie świeży, jeśli jednak nie mamy, można użyć tego ze słoiczka). Dodajemy kilka kropel soku z cytryny oraz posiekany szczypiorek. Pastę podajemy do świeżego chrupiącego pieczywa i posypujemy kiełkami brokułu.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *