Ju? nie od dzi? wiadomo, ?e w Naszej diecie powinny krlowa? przede wszystkim warzywa. Jednak przyznajmy, ?e ci??ko jest zadba? o pi?? porcji warzyw dziennie. Prostym sposobem jest przygotowanie sa?atek wype?nionych wspania?ymi sk?adnikami.
Tym przepisem rozpoczynam cykl z wykorzystaniem sa?at firmy Fit&Easy, ktra w?a?nie zmieni?a wszystkie swoje opakowania!
Co si? zmieni?o? Od teraz marka Fit&Easy reklamuje si? has?em – 'polubisz za warto??’ oraz '100% naturalnych sk?adnikw’! A na opakowaniach widnieje rwnie? has?o: 'Z tradycyjnych upraw polowych’. A co znajdziemy z ty?u opakowania? Krtk? histori? marki Fit&Easy oraz przepis z apetycznym zdj?ciem na danie z wykorzystaniem danej sa?aty. Dzisiaj przepis z wykorzystaniem roszponki, ktra zawiera m.in. witaminy z grup A, B i C.A do roszponki pyszna pieczona dynia z granatem. Musicie koniecznie sprbowa?!
sk?adniki:
roszponka Fit&Easy
1/4 dyni hokkaido
1 ?y?ka oleju rzepakowego
cynamon, papryka s?odka
1/4 kostki fety
1/2 granatu
sos balsamiczny
orzechy w?oskie
Dyni? kroimy w kostk?, wrzucamy do miski, polewamy olejem i dodajemy szczypt? cynamonu i papryki s?odkiej. Dok?adnie marynujemy dyni? i wyk?adamy na blach?. Pieczemy dyni? przez 20 minut w temp. 180 stopni. Roszponk? uk?adamy na talerzu, posypujemy pestkami granatu i wyk?adamy gor?c? dyni?. Na wierzchu wysypujemy pokruszon? fet? i dodajemy gar?? orzechw w?oskich. Sa?atk? polewamy sosem balsamicznym.
Warto?ci od?ywcze:
kalorie: 354 kcal
bia?ko: 11 g
w?glowodany: 32 g
t?uszcze: 22 g

Kocham po??czenie dyni i fety!:)
https://jaglusia.wordpress.com/