Fit & Easy: Sałatka z pieczoną dynią, granatem i fetą


Fit&Easy, sałatki / czwartek, 24 listopada, 2016
Już nie od dziś wiadomo, że w Naszej diecie powinny królować przede wszystkim warzywa. Jednak przyznajmy, że ciężko jest zadbać o pięć porcji warzyw dziennie. Prostym sposobem jest przygotowanie sałatek wypełnionych wspaniałymi składnikami.

Tym przepisem rozpoczynam cykl z wykorzystaniem sałat firmy Fit&Easy, która właśnie zmieniła wszystkie swoje opakowania!
Co się zmieniło? Od teraz marka Fit&Easy reklamuje się hasłem – ‘polubisz za wartość’ oraz ‘100% naturalnych składników’! A na opakowaniach widnieje również hasło: ‘Z tradycyjnych upraw polowych’. A co znajdziemy z tyłu opakowania? Krótką historię marki Fit&Easy oraz przepis z apetycznym zdjęciem na danie z wykorzystaniem danej sałaty. Dzisiaj przepis z wykorzystaniem roszponki, która zawiera m.in. witaminy z grup A, B i CA do roszponki pyszna pieczona dynia z granatem. Musicie koniecznie spróbować!

składniki:
roszponka Fit&Easy
1/4 dyni hokkaido
1 łyżka oleju rzepakowego
cynamon, papryka słodka
1/4 kostki fety
1/2 granatu
sos balsamiczny
orzechy włoskie

Dynię kroimy w kostkę, wrzucamy do miski, polewamy olejem i dodajemy szczyptę cynamonu i papryki słodkiej. Dokładnie marynujemy dynię i wykładamy na blachę. Pieczemy dynię przez 20 minut w temp. 180 stopni. Roszponkę układamy na talerzu, posypujemy pestkami granatu i wykładamy gorącą dynię. Na wierzchu wysypujemy pokruszoną fetę i dodajemy garść orzechów włoskich. Sałatkę polewamy sosem balsamicznym.

Wartości odżywcze:
kalorie: 354 kcal
białko: 11 g
węglowodany: 32 g
tłuszcze: 22 g

Jedna odpowiedź do “Fit & Easy: Sałatka z pieczoną dynią, granatem i fetą”

Komentarze są wyłączone.