Komosa ry?owa : dla jednych kolejny wynalazek, a dla drugich idealny dodatek do da?, zast?puj?cy ziemniaki. Ja zdecydowanie nale?? do tej drugiej grupy. Komos? kupi?am tak naprawd? przez przypadek, ze zwyk?ej ciekawo?ci jej smaku.
I musz? przyzna?, ?e od razu j? pokocha?am! Dzi? przepis dla wegetarian, ale my?l?, ?e nawet najwi?kszemu mi?so?ercy przypadnie do gustu!
sk?adniki:
cebula
cukinia
papryka
12 pieczarek
1 ?y?ka oleju rzepakowego
szklanka komosy ry?owej
sl, pieprz
pieprz czosnkowy
papryka ostra
Cebul? kroimy w plasterki i podsma?amy na ?y?ce oleju. Dodajemy odrobin? soli, dzi?ki czemu cebula zacznie si? dusi?, a nie sma?y?. Papryk? kroimy w kostk? i wrzucamy na patelni?. Pieczarki obieramy i kroimy na p?, a nast?pnie w plastry. Wrzucamy na patelni?. Usuwamy gniazda nasienne z cukinii i kroimy w kostk?. Przyprawiamy papryk? i pieprzem. Dodajemy odrobin? wody. Wrzucamy komos? ry?ow? na patelni? i mieszamy dok?adnie. Podajemy posypane ?wie?? bazyli?.








Lubi? komos?, a to danie wygl?da wr?cz genialnie. Zdrowo, pikantnie i smacznie, dzi?ki za przepis, b?d? musia? sprawdzi?, cho? mi pewnie nie wyjdzie tak "?adnie". 🙂
dzi?kuj? za mi?e s?owa! na pewno wyjdzie Ci genialnie! 🙂 pozdrawiam!