Przepraszam za małe opóźnienie postowe. Ale jeden dzień zwłoki mam nadzieję, że Was nie zniechęcił do cyklu dla studentów! Dzisiaj przysmak prawdziwego mężczyzny.
Banalnie proste i tanie danie. Już żaden facet nie wywinie się od gotowania słowami: ‘Ale ja nie umiem!’. Z tym daniem poradzi sobie każdy. Obiecuję! 🙂
Nie ma na co czekać i zabieramy się za gotowanie!
składniki:
300 g kiełbasy kruchej
1 kg ziemniaków
1 marchew
1 duża cebula
3 ząbki czosnku
olej
przyprawy: papryka słodka, papryka ostra, pieprz, sól, zioła prowansalskie
Cebulę kroimy w piórka, a czosnek na plasterki i dusimy na oleju, aż cebula będzie szklista. Kroimy ziemniaki w kostkę i wrzucamy do cebuli i dusimy 10 minut. Następnie obieramy marchew i również kroimy w plastry i wrzucamy do garnka wraz z przyprawami. Dusimy około 20 minut, po czym wrzucamy pokrojoną w plastry kiełbasę. Dusimy jeszcze do momentu, aż ziemniaki będą miękkie.