Mamy pi?tek, a wi?c kontynuujemy cykl hiszpa?skich przepisw. Dzisiaj propozycja dania, ktre mia?am przyjemno?? sprbowa? w Teresie Carles. To w?a?nie tam pierwszy raz jad?am quino? i od razu si? zakocha?am. Danie bardzo szybkie i naprawd? syc?ce! A pikantne orzechy w?oskie idealnie dope?niaj? ca?e danie. Sprbujcie koniecznie!
sk?adniki:
1 porcja
40 g komosy ry?owej
100 g szpinaku
60 g twarogu np President
cebula
2 z?bki czosnku
15 g orzechw w?oskich
przyprawy: sl, pieprz, papryka ostra
Komos? ry?ow? gotujemy wed?ug instrukcji na opakowaniu. Cebul? i czosnek bardzo drobno posiekane podsma?amy na ?y?ce oleju. Nast?pnie dodajemy poszatkowany szpinak i sma?ymy, a? woda odparuje. Nast?pnie dodajemy serek i przysma?amy jeszcze minut? i odstawiamy. Siekamy orzechy w?oskie na mniejsze kawa?ki i pra?ymy na patelni z dodatkiem papryki ostrej. Gdy komosa b?dzie gotowa, nak?adamy j? do miseczki. Obok wyk?adamy gotowy szpinak i posypujemy pikantnymi orzechami!
Warto?ci od?ywcze:
porcja: 325 g
w?glowodany: 40,1 g
bia?ko: 17 g
t?uszcze: 18,9 g
kalorie: 331 kcal

?wietne danie!
Ostatnio zajadam komos? z orzechami w?oskimi, brzoskwini? i rodzynkami 😀
W ko?cu b?dzie co? bardziej obiadowego! 🙂
Klaudia, ja za to nie jad?am nigdy komosy na s?odko!! Musz? koniecznie sprbowa?! 🙂