Drodzy Moi Czytelnicy!
Nie mogę uwierzyć, że dzisiaj mija 2 lata od pierwszego posta na moim blogu. To naprawdę niesamowite, że mogę dzielić się z Wami swoją pasją.
Dzisiaj chciałabym podziękować, przede wszystkim Wam, bo gdyby nie Wy mojego bloga by nie było. Dziękuję za każdy komentarz, za każdą uwagę, za każde ‘Lubię to’ na Facebook, czy serduszko na Instagramie! Dzięki Wam wiem, że to co robię ma sens! 🙂
Mam nadzieję, że następny rok będzie również owocny!
WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO CREATIVE IN KITCHEN! 🙂
A teraz z okazji urodzin mam dla Was przepis na pyszne ciasto bananowe!
2 banany
150 g miękkiego masła
0.5 szklanki brązowego cukru
0.5 szklanki białego cukru
2 szklanki mąki
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1 łyżeczka cynamonu
3 jajka
Masło ucieramy z cukrem. Najlepiej jest ucierać za pomocą miksera. Następnie dodajemy jajka, jedno po drugim i chwile miksujemy. Dodajemy proszek, cynamon i przesianą mąkę i delikatnie mieszamy łyżką. Banany rozgniatamy widelcem i dodajemy co masy. Całość chwilę mieszamy, aż wszystkie składniki się połączą. Wlewamy masę do keksówki i pieczemy w temp. 170 stopni przez 1 godzinę.
Właściwości odżywcze:
porcja 70 g
kalorie 223 kcal
białko 3,71 g
tłuszcze 9,87 g
węglowodany 30,52 g