Kto z Was nie lubi makaronu z pysznym sosem? Ostatnio staram si? wybiera? tylko ten pe?noziarnisty. W dzisiejszym przepisie z pysznymi i zdrowymi warzywami, czyli selerem naciowym i cukini?! Mam nadziej?, ?e Wam si? spodoba! 🙂
200 g makaronu pe?noziarnistego kokardki
p? cukinii
p? cebuli
3 ?odygi selera naciowego
4-5 ?y?eczki koncentratu pomidorowego
5 ?y?ek wody
sl, pieprz, bazylia, papryka ostra
2 ?y?eczki oleju
opcjonalnie: (cukier je?li danie jest zbyt kwa?ne)
Makaron gotujemy al dente w osolonej wodzie. Na oleju przysma?amy cebul? pokrojon? w plasterki. Do tego dorzucamy seler naciowy pokrojony w plasterki. Przysma?amy oko?o 5-7 minut. Cukinie rwnie? kroimy w p? plasterki i dodajemy do garnka. Gdy cukinia b?dzie mi?kka dodajemy koncentrat, wod? i przyprawy. Makaron wrzucamy do garnka i mieszamy z sosem. Danie gotowe!
Warto?? od?ywcza:
porcja: 323,5 g
w?glowodany: 43 g
bia?ko: 9,5 g
t?uszcze: 5 g
kalorie: 236,5 kcal








Wygl?da bardzo smacznie! *.*
dzi?kuje! 🙂
Makaron mog? je?? bez ko?ca, pod ka?d? postaci?. Twoja propozycja wygl?da bardzo smakowicie, a zw?aszcza, ?e uwielbiam cukini? 🙂
Pozdrawiam!
polecam! jest naprawd? pyszny! 🙂