Kto powiedzia?, ze kanapki s? nudne? Wszystko zale?y co znajdziemy w ?rodku, ale i na zewn?trz! Pyszna chrupi?ca skrka dzi?ki podsma?eniu w jajku, a w ?rodku rozp?ywaj?ca si? mozzarella w towarzystwie pomidora i bazylii. Pyszno?ci! Jejku, a? sama zg?odnia?am – lec? do kuchni! 🙂

Przygotowanie:
Pomidora i mozzarell? kroimy w grubsze plastry. Na pierwszej kromce uk?adamy pomidora, mozzarell? oraz listki bazylii i przykrywamy drug? kromk?. W g??bokim talerzu rozk?camy jajko i obtaczamy kanapk? z jednej i drugiem strony. Odrobin? oleju rozgrzewamy na patelni i uk?adamy kanapk?. Kiedy tylko si? przyrumieni przewracamy na drug? stron?. Delikatnie przyciskamy kanapk? do patelni i sma?ymy, a? kanapka b?dzie rumiana. Wszystkie czynno?ci powtarzamy przy przygotowywaniu drugiej kanapki.
