![](http://creativeinkitchen.pl/wp-content/uploads/2019/06/social-media-paczka-1-7-prostokat-11-700x368.png)
dzień dobry!
już powoli zaczynam się powtarzać, ale naprawdę nie mogę wyjść z podziwu jak szybko leci ten czas!
Nim się obejrzę, a już przygotowuję post z lunchboxami i ups.. mamy kolejny poniedziałek 🙂
a oto przed Wami kolejna porcja lunchboxowych przepisów 🙂
zapraszam gorąco do czytania i gotowania!
smacznego lunchboxa!
![](http://creativeinkitchen.pl/wp-content/uploads/2019/06/menu-3.png)
1. PONIEDZIAŁEK
śniadanie: Pieczony omlet z pomidorem, łososiem i awokado
drugie śniadanie: Jogurt chia z miodem i sałatką owocową
lunch: Bataty z cukinią, ryżem i fetą
śniadanie: Pieczony naleśnik z nektarynkami i truskawkami
śniadanie: Pieczony naleśnik z nektarynkami
śniadanie: Kanapki z pomidorem, mozzarellą i bazylią
![](http://creativeinkitchen.pl/wp-content/uploads/2019/06/IMG_1918-300x211.jpg)
Pieczony omlet z pomidorem, łososiem i awokado
składniki na 2 porcje:
4 jajka
2 plastry pomidora
2 plastry sera żółtego
i do każdej porcji: ćwiartka awokado i plaster łososia
Jajka rozkłócamy i przelewamy do naczynia żaroodpornego wysmarowanego olejem rzepakowym. Ser żółty kroimy w kostkę i wrzucamy do jajek, a na to układamy plastry pomidora. Pieczemy w 180 stopniach ok. 12-15 minut. Podajemy z łososiem i awokado.
![](http://creativeinkitchen.pl/wp-content/uploads/2019/06/IMG_1922-300x269.jpg)
Jogurt chia z miodem i sałatką owocową
składniki na 5 porcji:
3 jogurty greckie
200 ml mleka
4 łyżki nasion chia
1 łyżka miodu
2 łyżki wiórek kokosowych
do podanie: nekatrynka, garść malin i garść borówek
![](http://creativeinkitchen.pl/wp-content/uploads/2019/06/IMG_1921-300x208.jpg)
Bataty z cukinią, ryżem i fetą
składniki na 2 porcje:
pół szklanki ryżu
1 batat
1 cukinia
1 łyżeczka garam masala
1/4 kostki fety
4-6 nerkowców
sos balsamiczny
Gotujemy ryż w 2 szklankach wody. Batata i cukinie kroimy w kostkę. Na łyżce oleju rzepakowego podsmażamy batata, a po 4-5 minutach dodajemy cukinię i doprawiamy garam masala. Podlewamy odrobiną wody i podsmażamy ok. 10 minut, aż warzywa będą miękkie. Dodajemy ugotowany ryż. Przekładamy do pudełka, posypujemy pokruszoną fetą, nerkowcami i polewamy sosem balsamicznym.
2. WTOREK
śniadanie: Pieczony omlet z pomidorem, łososiem i awokado
drugie śniadanie: Jogurt chia z miodem i sałatką owocową
lunch: Bataty z cukinią, ryżem i fetą
![](http://creativeinkitchen.pl/wp-content/uploads/2019/06/IMG_1914-300x249.jpg)
Pieczony omlet z pomidorem, łososiem i awokado
Jogurt chia z miodem i sałatką owocową
Bataty z cukinią, ryżem i fetą
PRZEPISY POWYŻEJ 🙂
3. ŚRODA
śniadanie: Pieczony naleśnik z nektarynkami i truskawkami
drugie śniadanie: Jogurt chia z miodem i musem truskawkowym
lunch: Sałatka makaronowa z rukolą i fetą
![](http://creativeinkitchen.pl/wp-content/uploads/2019/06/IMG_1930-300x234.jpg)
Pieczony naleśnik z nektarynkami i truskawkami
składniki na 2 porcje:
3 jajka
pół szklanki mleka
pół szklanki mąki
2 łyżki cukru
1 nekatrynka
4-6 truskawek
Wszystkie składniki oprócz owoców dokładnie mieszamy. Nekatrynkę i truskawki kroimy w kostkę. Masę przekładamy do naczynia żaroodpornego wysmarowanego olejem i posypujemy owocami. Pieczemy ok. 25-30 minut w 180 stopniach.
![](http://creativeinkitchen.pl/wp-content/uploads/2019/06/IMG_1934-200x300.jpg)
Jogurt chia z miodem i musem truskawkowym
Jogurt z przepisu powyżej tylko podany z pokrojoną nekatrynką i zmiksowanymi truskawkami 🙂
![](http://creativeinkitchen.pl/wp-content/uploads/2019/06/IMG_1926-300x234.jpg)
Sałatka makaronowa z rukolą i fetą
składniki na 3 porcje:
200g makaronu kolanka
2 pomidory
1 awokado
2 małe ogórki gruntowe
200g wędzonej piersi z indyka (np. Pikok z Lidla)
pół kostki sera feta
mała puszka kukurydzy
3 garści rukoli
oliwa z oliwek
pieprz
Makaron gotujemy w osolonej wodzie, odcedzamy i odstawiamy do ostygnięcia. Pomidory, awokado, ogórka i indyka kroimy w kostkę. Wszystkie składniki łączymy ze sobą, dodajemy kukurydzę i pokruszoną fetę. Sałatkę podajemy z rukolą i każdą porcję polewamy 1 łyżeczką oliwy z oliwek i doprawiamy szczyptą pieprzu
4. CZWARTEK
śniadanie: Pieczony naleśnik z nektarynkami
drugie śniadanie: Jogurt chia z miodem i musem truskawkowym
lunch: Sałatka makaronowa z rukolą i fetą
![](http://creativeinkitchen.pl/wp-content/uploads/2019/06/IMG_1924-300x234.jpg)
Pieczony naleśnik z nektarynkami
Jogurt chia z miodem i musem truskawkowym
Sałatka makaronowa z rukolą i fetą
PRZEPISY POWYŻEJ 🙂
5. PIĄTEK
śniadanie: Kanapki z pomidorem, mozzarellą i bazylią
drugie śniadanie: Jogurt chia z miodem i musem truskawkowym
lunch: Sałatka makaronowa z rukolą i fetą
Kanapki z pomidorem, mozzarellą i bazylią
składniki:
pomidor
mozzarella light
4-5 listków bazylii
1 łyżeczka oliwy z oliwek
ulubione pieczywo
masło
Pieczywo smarujemy masłem, pomidora i mozzarellę kroimy w plastry, układamy na pieczywie, posypujemy posiekaną bazylią i polewamy oliwą z oliwek
![](http://creativeinkitchen.pl/wp-content/uploads/2019/06/IMG_1934-200x300.jpg)
Jogurt chia z miodem i musem truskawkowym
![](http://creativeinkitchen.pl/wp-content/uploads/2019/06/IMG_1926-300x234.jpg)
Sałatka makaronowa z rukolą i fetą
PRZEPISY POWYŻEJ 🙂