Paczuszki z pstr?giem, suszonymi pomidorami i pieczarkami


obiad / środa, 19 października, 2016
Ciasto francuskie to naprawd? wdzi?czny produkt. Mo?na doda? do niego tak naprawd? wszystko i za ka?dym razem otrzymamy inne danie. Dzisiaj wytrawne paczuszki z pstr?giem – idealne na obiad, ale ?wietnie te? sprawdz? si? na kolacj?. Mo?na zrobi? wi?cej i bez problemu przygrza? p?niej lub nawet zje?? na zimno! Zabierajcie si? do gotowania! 🙂

na 6 paczuszek:
ciasto francuskie lekkie
10-12 pomidorw suszonych
250g pieczarek
2 jajka
3 ?y?ki ?mietany
foremki aluminiowe na suflety lub muffiny marki GOSIA
1 filet pstr?ga ?ososiowego
sl, pieprz
natka pietruszki
do podania sa?atka: ogrek ?wie?y, gar?? pomidorw koktajlowych, kie?ki rzodkiewki, gar?? orzechw nerkowca, ?wier? g?wki sa?aty lodowej, sl, pieprz, ocet balsamiczny (1 ?y?eczka), oliwa z oliwek (3 ?y?eczki), sok z cytryny
olej rzepakowy lub kokosowy

Pieczarki kroimy w ?wiartki i przysma?amy na ?y?eczce oleju rzepakowego lub kokosowego. Przyprawiamy sol?, pieprzem i natk? pietruszki. Pomidory suszone kroimy w drobn? kostk?. Pstr?ga rwnie? kroimy w kostk?, pami?taj?c aby usun?? skr?. Jajka mieszamy dok?adnie ze ?mietan? i doprawiamy odrobin? soli, pieprzu i natki pietruszki. Ciasto francuskie dzielimy na 6 rwnych kwadratw i wyk?adamy nim foremki. Spd nak?uwamy widelcem i smarujemy odrobin? oleju. Na spd k?adziemy kilka kawa?kw pomidorw suszonych, na to pieczarki, kawa?ki ryby i kolejno?? powtarzamy, a? do wype?niania wszystkich paczuszek. Nast?pnie zalewamy je mas? jajeczno-?mietanow?. Paczuszki pieczemy 20-30 minut w temp.180 stopni, a? masa si? zetnie, a brzegi ciasta b?d? rumiane.
Paczuszki podajemy z sa?atk? warzywn?. Pomidory kroimy na ?wiartki, ogrka w p?plasterki, a sa?at? rwiemy na mniejsze kawa?ki. Mieszamy wszystko z kie?kami, sol?, pieprzem, olejem i octem balsamicznym.
Smacznego!

Jedna odpowiedź do “Paczuszki z pstr?giem, suszonymi pomidorami i pieczarkami”

Komentarze są wyłączone.