Placki z kukurydz?, szynk? i serkiem wiejskim


kolacja, obiad, ?niadanie / piątek, 20 marca, 2020

Wilgotne, mi?ciutkie z chrupi?c? kukurydz? i ostrzejsz? dymk?. Placki z kukurydz?, szynk? i serkiem wiejski ?wietnie b?d? smakowa?y z kwa?n? ?mietan?, ale bardzo polecam sprbowa? te? ze ?mietank? kokosow? PlantON, ktr? znajdziecie w Lidlu. Przepis na weekendowe ?niadanie, lunch czy kolacje b?dzie jak znalaz?. Smacznego!

sk?adniki:
340g kukurydzy konserwowej
50g szynki kruchej
2 dymki (zielona cz???)
200g serka wiejskiego
2 jajka
130g m?ki orkiszowej
70ml mleka
1 ?y?eczka proszku do pieczenia
1/2 ?y?eczki soli
olej 
?mietana 18%

Przygotowanie:
Szynk? kroimy w drobn? kostk?, a zielon? cz??? dymki siekamy. Kukurydz? odcedzamy z zalewy. Wszystkie sk?adniki mieszamy ze sob? dok?adnie. Na wysmarowanej olejem patelni sma?ymy placki. Nak?adamy po 1 ?y?ce masy i sma?ymy na ma?ym ogniu ok. 5 minut z ka?dej strony. Podajemy ze ?mietan?.