Zainspirowana Barcelon?, czyli quinoa ze szpinakiem i pikantnymi orzechami w?oskimi


obiad, podr?e, vege, zdrowo / piątek, 25 września, 2015
Mamy pi?tek, a wi?c kontynuujemy cykl hiszpa?skich przepisw. Dzisiaj propozycja dania, ktre mia?am przyjemno?? sprbowa? w Teresie Carles. To w?a?nie tam pierwszy raz jad?am quino? i od razu si? zakocha?am. Danie bardzo szybkie i naprawd? syc?ce! A pikantne orzechy w?oskie idealnie dope?niaj? ca?e danie. Sprbujcie koniecznie!

sk?adniki:
1 porcja
40 g komosy ry?owej
100 g szpinaku
60 g twarogu np President
cebula
2 z?bki czosnku
15 g orzechw w?oskich
przyprawy: sl, pieprz, papryka ostra

Komos? ry?ow? gotujemy wed?ug instrukcji na opakowaniu. Cebul? i czosnek bardzo drobno posiekane podsma?amy na ?y?ce oleju. Nast?pnie dodajemy poszatkowany szpinak i sma?ymy, a? woda odparuje. Nast?pnie dodajemy serek i przysma?amy jeszcze minut? i odstawiamy. Siekamy orzechy w?oskie na mniejsze kawa?ki i pra?ymy na patelni z dodatkiem papryki ostrej. Gdy komosa b?dzie gotowa, nak?adamy j? do miseczki. Obok wyk?adamy gotowy szpinak i posypujemy pikantnymi orzechami!

Warto?ci od?ywcze:
porcja: 325 g
w?glowodany: 40,1 g
bia?ko: 17 g
t?uszcze: 18,9 g
kalorie: 331 kcal

3 Replies to “Zainspirowana Barcelon?, czyli quinoa ze szpinakiem i pikantnymi orzechami w?oskimi”

Komentarze są wyłączone.