Przepis na burgera z wo?owiny ju? dawno jest na blogu (znajdziecie go tutaj – kliknij ). Jednak dla tych, ktrzy wol? drb przygotowa?am rwnie? burgera z kurczaka. Idealnie soczystego w towarzystwie samych w?oskich smakw: mozzarelli, pomidorw zarwno ?wie?ych jak i suszonych i awokado z pewno?ci? Wam zasmakuje. A? nie mog? si? doczeka? spokojnych, letnich wieczorw 🙂

Przygotowanie:
W misce ??czymy dok?adnie mi?so, cebul?, przyprawy, jajko, musztard? i zio?a. Formujemy dwa burgery o ?rednicy wi?kszej ni? bu?ka do hamburgerw (mi?so podczas sma?enia si? skurczy). Rozgrzewamy patelni? (najlepiej grillow?) z odrobin? oleju. Sma?ymy oko?o 5 minut z ka?dej strony. Przekrojon? bu?k? do hamburgerw podgrzewamy w piekarniku, a? b?dzie chrupi?ca ok. 5 minut w temp. 180 stopni.
Sk?adniki na sos dok?adnie ze sob? mieszamy.




