Gorący, pyszny i rozgrzewający kubek zielonego kremu to idealny pomysł na zdrowy i sycący obiad. Jeśli ktoś z Was nie jest przekonany do jego smaku to polecam ten przepis. Niezwykle prosty, a zmieni Wasze zdanie o odrobinę mdłym groszku. Zupa na pewno zagości u mnie na stole częściej!
składniki
opakowanie mrożonego groszku
4 ząbki czosnku
pół cebuli
olej
3/4 l bulionu
pietruszka
śmietanka kremówka (około 1/4 szklanki)
grzanki
Czosnek i cebulę drobno siekamy i smażymy na oleju, aż do zeszklenia cebuli. Następnie dodajemy mrożony groszek i smażymy 3 minuty. Zalewamy bulionem tak, aby przykrył cały groszek. Gotujemy zupę około 10 minut, aż groszek będzie miękki. Zupę miksujemy i jeśli jest za gęsta dodajemy jeszcze bulionu. Dodajemy śmietanę kremówkę i mieszamy. Zupę przelewamy do salaterek, posypujemy natką pietruszki i grzankami.
Bardzo lubimy tą zupę 🙂 Dawno jej nie robiłam 🙂
polecam ten przepis- prosty i przepyszny! 🙂