Przepraszam za ma?e op?nienie postowe. Ale jeden dzie? zw?oki mam nadziej?, ?e Was nie zniech?ci? do cyklu dla studentw! Dzisiaj przysmak prawdziwego m??czyzny.
Banalnie proste i tanie danie. Ju? ?aden facet nie wywinie si? od gotowania s?owami: 'Ale ja nie umiem!’. Z tym daniem poradzi sobie ka?dy. Obiecuj?! 🙂
Nie ma na co czeka? i zabieramy si? za gotowanie!
sk?adniki:
300 g kie?basy kruchej
1 kg ziemniakw
1 marchew
1 du?a cebula
3 z?bki czosnku
olej
przyprawy: papryka s?odka, papryka ostra, pieprz, sl, zio?a prowansalskie
Cebul? kroimy w pirka, a czosnek na plasterki i dusimy na oleju, a? cebula b?dzie szklista. Kroimy ziemniaki w kostk? i wrzucamy do cebuli i dusimy 10 minut. Nast?pnie obieramy marchew i rwnie? kroimy w plastry i wrzucamy do garnka wraz z przyprawami. Dusimy oko?o 20 minut, po czym wrzucamy pokrojon? w plastry kie?bas?. Dusimy jeszcze do momentu, a? ziemniaki b?d? mi?kkie.