Drodzy Moi Czytelnicy!
Nie mog? uwierzy?, ?e dzisiaj mija 2 lata od pierwszego posta na moim blogu. To naprawd? niesamowite, ?e mog? dzieli? si? z Wami swoj? pasj?.
Dzisiaj chcia?abym podzi?kowa?, przede wszystkim Wam, bo gdyby nie Wy mojego bloga by nie by?o. Dzi?kuj? za ka?dy komentarz, za ka?d? uwag?, za ka?de 'Lubi? to’ na Facebook, czy serduszko na Instagramie! Dzi?ki Wam wiem, ?e to co robi? ma sens! 🙂
Mam nadziej?, ?e nast?pny rok b?dzie rwnie? owocny!
WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO CREATIVE IN KITCHEN! 🙂
A teraz z okazji urodzin mam dla Was przepis na pyszne ciasto bananowe!
2 banany
150 g mi?kkiego mas?a
0.5 szklanki br?zowego cukru
0.5 szklanki bia?ego cukru
2 szklanki m?ki
1 ?y?eczka proszku do pieczenia
1 ?y?eczka cynamonu
3 jajka
Mas?o ucieramy z cukrem. Najlepiej jest uciera? za pomoc? miksera. Nast?pnie dodajemy jajka, jedno po drugim i chwile miksujemy. Dodajemy proszek, cynamon i przesian? m?k? i delikatnie mieszamy ?y?k?. Banany rozgniatamy widelcem i dodajemy co masy. Ca?o?? chwil? mieszamy, a? wszystkie sk?adniki si? po??cz?. Wlewamy mas? do kekswki i pieczemy w temp. 170 stopni przez 1 godzin?.
W?a?ciwo?ci od?ywcze:
porcja 70 g
kalorie 223 kcal
bia?ko 3,71 g
t?uszcze 9,87 g
w?glowodany 30,52 g