Gor?cy, pyszny i rozgrzewaj?cy kubek zielonego kremu to idealny pomys? na zdrowy i syc?cy obiad. Je?li kto? z Was nie jest przekonany do jego smaku to polecam ten przepis. Niezwykle prosty, a zmieni Wasze zdanie o odrobin? md?ym groszku. Zupa na pewno zago?ci u mnie na stole cz??ciej!
sk?adniki
opakowanie mro?onego groszku
4 z?bki czosnku
p? cebuli
olej
3/4 l bulionu
pietruszka
?mietanka kremwka (oko?o 1/4 szklanki)
grzanki
Czosnek i cebul? drobno siekamy i sma?ymy na oleju, a? do zeszklenia cebuli. Nast?pnie dodajemy mro?ony groszek i sma?ymy 3 minuty. Zalewamy bulionem tak, aby przykry? ca?y groszek. Gotujemy zup? oko?o 10 minut, a? groszek b?dzie mi?kki. Zup? miksujemy i je?li jest za g?sta dodajemy jeszcze bulionu. Dodajemy ?mietan? kremwk? i mieszamy. Zup? przelewamy do salaterek, posypujemy natk? pietruszki i grzankami.
Bardzo lubimy t? zup? 🙂 Dawno jej nie robi?am 🙂
polecam ten przepis- prosty i przepyszny! 🙂