Druga ods?ona inspiracji ksi??k? Lidla 'Kuchnia Polska’. Cha?k? zazwyczaj jada?am ?wie?o upieczon? z mase?kiem (pyyycha), albo na nast?pny dzie? w formie francuskich tostw.
Jednak nie spodziewa?am si?, ?e taka wersja tostw b?dzie rwnie wspania?a! A jaki zapach unosi si? po ca?ym domu! Koniecznie sprbujcie – to naprawd? przepis w 5 minut!
sk?adniki:
1 porcja
3 kromki cha?ki
2 ?y?ki twaro?ku koziego
1/4 granatu
1 ?y?eczka miodu
1 ?y?eczka oleju rzepakowego
Patelni? (najlepiej teflonow?) smarujemy olejem rzepakowym i uk?adamy kawa?ki cha?ki (nie rozgrzewamy wcze?niej patelni). Sma?ymy cha?k?, a? b?dzie rumiana z obu stron. Tosty smarujemy twaro?kiem, posypujemy pestkami granatu i polewamy miodem. Podajemy z kaw? z mlekiem lub kaw? zbo?ow?!
