Spaghetti carbonara


makarony / poniedziałek, 16 marca, 2015
To wstyd, ?e jeszcze na blogu nie znalaz? si? przepis na carbonar?! Przepis zawiera tylko kilka sk?adnikw. A czas przygotowania sosu to 5 minut. Ugotujemy makaron i mo?na wcina?!

Mimo, ?e nie jest to najl?ejsze danie czasami lubi? sobie pozwoli? na taki grzech. Carbonara jest zbyt dobra, ?eby z niej zrezygnowa?. My?l?, ?e to danie przede wszystkim spodoba si? Panom. Dlaczego? Bo jest prosty, zawiera mi?so i ser, a przygotowanie zajmuj? ma?o czasu! a teraz czas do kuchni!

sk?adniki:
2 porcje
p? paczki makaron spaghetti
z?bek czosnku
6-8 plasterkw boczku parzonego
du?a gar?? startego sera
2 ??tka
p? szklanki wody z gotowania makaronu

Makaron gotujemy al dente. Boczek kroimy w kostk? i przysma?amy na patelni bez oleju, gdy? boczek jest dosy? t?usty i t?uszcz si? wytopi. Nast?pnie gdy boczek b?dzie ju? zarumieniony dorzucamy drobno pokrojony czosnek i przysma?amy chwil?. W osobnej misce ??czymy ??tka ze starym serem. Gdy makaron b?dzie gotowy wrzucamy go na patelni?, dodajemy p? szklanki wody z gotowania makaronu i ??tka z serem i dok?adnie ??czymy ze sob?. Nale?y pami?ta?, ?e sk?adniki ??czymy ju? na wy??czonej kuchence i gotowe! Makaron wyk?adamy na talerz i posypujemy odrobin? sera ??tego.