Spaghetti z ?ososiem w sosie ?mietanowym z koperkiem


makarony / sobota, 26 lipca, 2014
Dzisiaj mam dla Was przepis na bardzo proste, a zarazem wykwintne spaghetti! Jak zawsze staram si? pokaza? Wam proste przepisy i tym razem nie jest inaczej. My?l?, ?e ka?dy powinien sprbowa? takiego po??czenia.

Spaghetti nie musi by? tylko z mi?sem mielonym, kurczakiem czy sosem pomidorowym. Makaron jest produktem z ktrym tak naprawd? mo?emy eksperymentowa? i z ka?dym dodatkiem smakuje zupe?nie inaczej. I z tym przepisem jest podobnie. Serdecznie zach?cam do sprbowania. Mo?ecie wierzy? na s?owo – WARTO! 🙂

sk?adniki
makaron razowy spaghetti
puszka ?ososia w kawa?kach
jogurt grecki
troch? ?mietany 30%
koperek
sl, pieprz
bazylia
cebula
2 z?bki czosnku
olej

Gotujemy makaron al dente. Cebul? kroimy w pirka, a czosnek na plasterki i przysma?amy na oleju. Dodajemy ?ososia z puszki i przysma?amy. Zalewamy wszystko jogurtem i mieszamy. Je?li uznamy, ?e sos jest za g?sty to nale?y doda? do niego ?mietany (niektrzy wol? wi?cej sosu, wi?c mo?e doda? ?mietany wi?cej). Koperek i bazyli? kroimy drobno i rwnie? dodajemy do sosu. Doprawiamy sol? i pieprzem. Gdy makaron b?dzie gotowy odcedzamy go i wrzucamy do sosu, dok?adnie mieszamy i nak?adamy na talerze. Posypujemy koperkiem i gotowe! 🙂