Tortilla z kurczakiem i warzywami


kolacja, lunchbox, obiad / sobota, 30 lipca, 2016
Sobotni szybki obiad? Kilka sk?adnikw, par? minut przygotowywania i zdrowy fast-food gotowy! Uwielbiam takie dania 🙂 Tortilla b?dzie idealna na obiad, kolacj?, czy do zapakowania jako lunch do pracy czy uczelni?.

Nie musicie ju? wybiera? niezdrowego fast-foodu i je?? w po?piechu. Polecam gor?co i zapraszam do gotowania 🙂

sk?adniki:
na 6 tortilli
6 kawa?kw udek z kurczaka bez skry i ko?ci (znajdziecie w Lidlu)
przyprawa do gyrosa
6 plackw tortilla
2 pomidory malinowe
2 ogrki
sos: 4 ?y?eczki majonezu+ 5 ?y?eczek ketchupu
opakowanie miksu sa?at
olej rzepakowy

Kurczaka oczyszczamy z t?uszczu i obficie posypujemy przypraw? do gyrosa. Na patelni rozgrzewamy 2 ?y?ki oleju i sma?ymy kurczaka (oko?o 3 minuty na ka?dej stronie), a? b?dzie rumiany. Placki podgrzewamy na suchej patelni na wolnym ogniu ca?y czas obracaj?c. Ketchup i majonez mieszamy w miseczce. Foli? aluminiow? sk?adamy na p?, na ni? uk?adamy tortille, nast?pnie smarujemy sosem, kolejno nak?adamy sa?at?, pomidora, pokrojonego w paseczki kurczaka, ogrka i zawijamy jak burrito. Na koniec owijamy spd foli?, ?eby tortilla si? nie rozlecia?a. Czynno?ci powtarzamy przy przygotowaniu ka?dej tortilli.