Co do chleba: Pasta z makreli i jajek


co do chleba / wtorek, 10 maja, 2016
Już od dawna planowałam cykl z przepisami na pasty, dipy i wszystko inne co świetnie nadaję się na kanapkę. Cykl ‘Co do chleba’ rozpoczynam przepisem na pyszną i bardzo prostą pastę z wędzonej makreli i jajek. Świetnie nada się na śniadanie ze świeżym chrupiącym chlebkiem lub jako sałatka na kolację z grzankami.

Taki posiłek to samo zdrowie, gdyż makrela jest niezwykle bogata w kwasy omega-3 i omega-6, które regulują poziom cholesterolu we krwi. Co więcej jest bogata w selen, wapń fosfor i witaminy A, D, E oraz B. Makrela ze względu na wysokie stężenie jodu jest odpowiednia dla osób z chorobami tarczycy. Poza tymi wszystkimi dobrodziejstwami jest po prostu przepyszna. Sami spróbujcie, a na pewno nie będziecie zawiedzeni.

składniki:
4 porcje
1 wędzona makrela
2 jajka ugotowane na twardo
szczypiorek
cebula czerwona
2 łyżki majonezu
2-3 ogórki kiszone

Makrele pokroić bardzo drobno. Jajka, cebulę i ogórki kroimy w drobną kosteczkę. Wszystkie składniki mieszamy razem razem z majonezem i poszatkowanym szczypiorkiem. Pasta najlepiej smakuje ze świeżym chlebem lub grzanką.

Właściwości odżywcze:
porcja po 90 g
kalorie 175 kcal
białko 8.5 g
tłuszcze 15 g
węglowodany 1 g
Komentarz: Właściwości odżywcze podano dla samej pasty bez pieczywa

3 Replies to “Co do chleba: Pasta z makreli i jajek”

  1. Seguri N.V firmasının güvencesi ile hizmet vermekte olan bu bahis platformunda kullanıcıların sadece kendi kimlik ve adres bilgilerini kullanarak kayıt yapmasına izin verilmektedir. Farklı kişilerin bilgilerini kullanarak kayıt yaptığı fark edilen kişilerin tespit edilmesi durumunda CIL lisans verisi ile korunan bu site hesabı kalıcı olarak askıya alacaktır. Sitede kullanıcıların hem spor bahisleri hem de casino oyunları konusunda sorunsuz şekilde deneyim elde etmesi için özel bir bahis market geliştirilmiştir. Anında kayıt olarak ve en güncel alan adını kullanarak bu bahis olanaklarının tadını çıkarabilirsiniz.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *