Jestem wielk? fank? dyni i mog?abym je?? j? ci?gle. Z jej przygotowaniem jest niestety sporo pracy ze wzgl?du na dosy? tward? skr?. Z tego powodu niezwykle ucieszy?am si?, gdy pojawi?a si? mro?ona dynia w kostce.
Dzi?ki temu oszcz?dzamy czas, ciesz?c si? jej cudownym smakiem! I dzisiaj mam dla Was przepis w?asnie z wykorzystaniem dyni i cudownego jarmu?u. W po??czeniu z kremowym mleczkiem kokosowym, tworzy naprawd? pyszny sos! Koniecznie musicie sprbowa? 🙂
sk?adniki:
3 porcje
400 g ulubionego makaronu
200 g dyni
100 g jarmu?u
165 ml mleczka kokosowego
papryka s?odka
pieprz cayenne
sl, pieprz
olej kokosowy lub rzepakowy
Przygotowanie: Makaron gotujemy al dente. Na patelni rozgrzewamy olej i przysma?amy dyni? razem z przyprawami. Nast?pnie dodajemy jarmu? i gdy odrobin? zmi?knie dodajemy mleczko kokosowe i gotujemy oko?o 5-7 minut. Dodajemy ugotowany makaron, dok?adnie mieszamy i gotowe!
W?a?ciwo?ci od?ywcze:
porcja 290 g
kalorie 270 kcal
bia?ko 8 g
t?uszcze 3 g
w?glowodany 55 g
pysznie u Ciebie