Jestem wielką fanką dyni i mogłabym jeść ją ciągle. Z jej przygotowaniem jest niestety sporo pracy ze względu na dosyć twardą skórę. Z tego powodu niezwykle ucieszyłam się, gdy pojawiła się mrożona dynia w kostce.
Dzięki temu oszczędzamy czas, ciesząc się jej cudownym smakiem! I dzisiaj mam dla Was przepis własnie z wykorzystaniem dyni i cudownego jarmużu. W połączeniu z kremowym mleczkiem kokosowym, tworzy naprawdę pyszny sos! Koniecznie musicie spróbować 🙂
składniki:
3 porcje
400 g ulubionego makaronu
200 g dyni
100 g jarmużu
165 ml mleczka kokosowego
papryka słodka
pieprz cayenne
sól, pieprz
olej kokosowy lub rzepakowy
Przygotowanie: Makaron gotujemy al dente. Na patelni rozgrzewamy olej i przysmażamy dynię razem z przyprawami. Następnie dodajemy jarmuż i gdy odrobinę zmięknie dodajemy mleczko kokosowe i gotujemy około 5-7 minut. Dodajemy ugotowany makaron, dokładnie mieszamy i gotowe!
Właściwości odżywcze:
porcja 290 g
kalorie 270 kcal
białko 8 g
tłuszcze 3 g
węglowodany 55 g
pysznie u Ciebie