Babeczki z ciasta francuskiego z budyniem


deser / poniedziałek, 17 sierpnia, 2015

Ka?dy z nas od czasu do czasu (czasem cz??ciej) ma ochot? na co? s?odkiego. Jednak nie ma nic lepszego ni? domowe wypieki! Ten przepis spodoba si? nawet najwi?kszym amatorom pieczenia.

Kilka prostych sk?adnikw, a efekt – nieziemsko pyszne babeczki!
Je?li nie wiecie jak umili? sobie pocz?tek tygodnia, to zabierzcie si? za pieczenie! Obiecuj?, wszyscy dadz? rad?!

sk?adniki:
1 budy? waniliowy
mleko
cynamon
cukier trzcinowy
ciasto francuskie
czerwone porzeczki

Budy? gotujemy wg instrukcji na opakowaniu i zostawiamy do ostygni?cia. Ciasto francuskie rozk?adamy na blacie, posypujemy cukrem i cynamonem. Nast?pnie rolujemy ciasto. Kroimy na kawa?ki mniej wi?cej 5 cm i wyk?adamy nim form? na muffinki, tworz?c koszyczki. Nast?pnie wype?niamy je budyniem. Babeczki pieczemy w temp. 220 stopni oko?o 20-25 minut. Podajemy z czerwonymi porzeczkami lub innymi ulubionymi owocami.


Jedna odpowiedź do “Babeczki z ciasta francuskiego z budyniem”

Komentarze są wyłączone.