1 ?y?ka oleju rzepakowego
sl, pieprz
Przygotowanie:Na oleju rzepakowym przysma?amy drobno posiekany czosnek. Dodajemy mro?ony szpinak i powoli przysma?amy, a? do rozmro?enia szpinaku – doprawiamy sol? i pieprzem i zostawiamy do wystygni?cia. Mozzarell? i suszone pomidory kroimy w paski. W piersi z kurczaka robimy naci?cie i delikatnie rozbijamy mi?so t?uczkiem. Doprawiamy sol? i pieprzem z ka?dej strony. Wzd?u? krtszego boku uk?adamy mozzarell?, suszone pomidory oraz szpinak. Zwijamy roladki i wyka?aczkami zamykamy roladki. Do naczynia ?aroodpornego wlewamy puszk? pomidorw i pozosta?y szpinak. Nast?pnie uk?adamy roladki, posypujemy pieprzem zio?owym i uk?adamy po kawa?eczku mas?a na ka?d? roladk?. Pieczemy 30 minut w 180 stopniach.
Ry? gotujemy do mi?kko?ci, nast?pnie dodajemy 1 ?y?eczk? mas?a i 2 ?y?ki pesto bazyliowego.
Roladki podajemy z pomidorami i szpinakiem oraz ry?em z pesto.