Muffinki z szynk?, serem i suszonymi pomidorami


przystawki, r?ne / środa, 22 lipca, 2015
Przepis na wytrawne muffinki znalaza?am w gazetce Kuchni Lidla i gdy tylko go wyprbowa?am od razu postanowi?am si? nim podzieli?. Zupe?nie inne muffinki bo wytrawne! Idealne na drugie ?niadanie.

Je?li znudzi?y si? Wam kanapki do pracy, na uczelnie, dla dzieci do szko?y – ten przepis jest ?wietn? alternatywn?! 🙂 Zapraszam do gotowania, znaczy si? pieczenia! 🙂

 sk?adniki:
12 muffinw
200 g szynki gotowanej
100 g sera ??tego
z?bek czosnku
2 jaja
280 g m?ki
2 ?y?eczki proszku do pieczenia
60 ml oleju z suszonych pomidorw
100 g suszonych pomidorw
250 ml mleka
?y?eczka cukru

Cukier miksujemy z jajkami, a? sk?adniki dobrze si? po??cz? i powstanie puszysta masa. Ser ?cieramy na tarce, a szynk? i pomidory kroimy w kostk?, Do ubitych jajek wlewamy olej z suszonych pomidorw i mleka i ponownie miksujemy do po??czenia sk?adnikw. M?k? i proszek do pieczenia przesiewamy przez sito i dodajemy ser, szynk?, suszone pomidory i przeci?ni?ty przez prask? czosnek. Ca?o?? dobrze mieszamy. Do suchych sk?adnikw wlewamy mokre i ponownie mieszamy ca?o??, a? wszystkie sk?adniki dobrze si? po??cz?. Do formy na muffiny wrzucamy wysmarowane olejem papilotki na muffinki i wype?niamy je mas?. Pieczemy muffinki w 160 stopniach przez 40-45 minut (bez termoobiegu) 🙂
smacznego!

Jedna odpowiedź do “Muffinki z szynk?, serem i suszonymi pomidorami”

Komentarze są wyłączone.