Czy wspomina?am ju?, ?e uwielbiam dania jednogarnkowe? Sami spjrzcie ile maj? zalet: szybko?? przygotowania, idealne po??czenie sk?adnikw, ma?o zmywania, tyle r?nych smakw!
Dania jednogarnkowe maj? to do siebie, ?e wystarczy doda? jeden sk?adnik wi?cej, a danie ju? zmienia smak. I to dlatego jestem ich oddan? fank?! Mam nadziej?, ?e takie po??czenie przypadnie Wam do gustu. Je?li nie znajdziecie sera z niebiesk? ple?ni?, zwyk?y camembert lub brie te? b?dzie pasowa?.
sk?adniki:
3-4 porcje
500 g ugotowanych burakw (znajdziecie w Lidlu)
200 g kaszy p?czak
3 gar?ci szpinaku
165 g sera z niebiesk? ple?ni?
woda+ ekologiczna kostka roso?owa lub domowy bulion (tyle, ile wypije p?czak)
sl, pieprz, tymianek
1 ?y?ka oleju kokosowego lub rzepakowego
Na oleju przysma?amy pokrojonego w du?? kostk? buraka przez oko?o 2-3 minuty, nast?pnie wrzucamy kasz? i zalewamy wod? lub bulionem. Czynno?? powtarzamy do momentu, a? p?czak b?dzie ugotowany. Pokruszony ser dodajemy do p?czotto i czekamy, a? si? ca?kowicie rozpu?ci. Pod koniec gotowania wrzucamy szpinak i gdy zmi?knie danie b?dzie gotowe!
W?a?ciwo?ci od?ywcze:
porcja 360 g
kalorie 318 kcal
bia?ko 12 g
t?uszcze 14 g
w?glowodany 38 g