Co do chleba: Guacamole z serkiem twarogowym


co do chleba / środa, 7 września, 2016
Dawno nie było przepisu z cyklu co do chleba! Mimo tego, że mam parę przepisów już upatrzonych i wypróbowanych, ciągle brakuje mi czasu na ich realizację. Ale mam nadzieję, że wykażecie zrozumienie i uzbroicie się w cierpliwość!

Dzisiaj jeden z podstawowych dipów na bazie awokado z dodatkiem kremowego serka twarogowego. Pyszny, kremowy i pikantny. Idealny na chrupiący tost z jajkiem, jako sos do sałatki, czy dip do surowych warzyw. Możliwości jest mnóstwo. A oto mój przepis na guacamole!


składniki:

1 awokado dojrzałe
2 ząbki czosnku
1/3 papryczki chilli (w zależności od tego jak ostre dania się lubi)
szczypta soli
opakowanie serka kremowego typu Almette
sok z połowy cytryny

Wszystkie składniki wrzucamy do blendera i blendujemy na gładką masę. Przekładamy do miseczki i polewamy jeszcze na wierzch odrobiną soku z cytryny – dzięki temu guacamole nie będzie ciemniało.

Jedna odpowiedź do “Co do chleba: Guacamole z serkiem twarogowym”

Komentarze są wyłączone.