Omlet z ?ososiem i szpinakiem dla niej i omlet z kie?bas? i serem dla niego


?niadanie / poniedziałek, 16 lutego, 2015
Omlet – uniwersalny, bardzo syc?cy, daj?cy energi? na ca?y dzie?. Wprost idealne ?niadanie. Tym razem w wersji dla niego, z kie?bas? i serem ??tym oraz dla niej ze szpinakiem, ?ososiem i bia?ym serem. Najlepszy sposb na cudowny pocz?tek dnia!

?niadanie dla Niej,
czyli omlet ze szpinakiem i ?ososiem
3-4 jajka
2 gar?ci szpinaku
z?bek czosnku
2 ?y?ki kremowego bia?ego serka
?y?ka mas?a
plaster ?ososie
bu?ka lub bagietka
bazylia
Mas?o rozpuszczamy na patelni i przysma?amy przeci?ni?ty przez prask? lub drobno posiekany czosnek. Wrzucamy umyty szpinak i przysma?amy. Dodajemy bia?ego serka. Jajka rozk?camy w miseczce. I gdy szpinak b?dzie gotowy wlewamy mas? na patelni?. I post?pujemy jak wy?ej. Zmniejszamy ogie? i przykrywamy pokrywk? patelni?. Mo?emy doprawi? odrobin? soli i pieprzu. Gdy jajka si? zetn? przek?adamy omlet na talerz. Posypujemy posiekan? bazyli? i posypujemy pokrojonym w kostk? plastrem ?ososia. Podajemy ze ?wie?a bu?eczk? lub bagietk?!

?niadanie dla Niego,czyli omlet z kie?bas? i serem ??tym
3-4 jajka
gar?? sera ??tego
?y?ka mas?a
kawa?ek kie?basy (ja u?y?am lisieckiej, mo?na u?y? po prostu ulubionej)
bazylia
bu?ka lub bagietka
Mas?o rozpuszczamy na patelni, kie?bas? kroimy w drobn? kostk? i przysma?amy na ma?le. Jajka rozk?camy bardzo dok?adnie w miseczce. Gdy kie?basa b?dzie ju? zrumieniona wlewamy jajka na patelni?. Zmniejszamy ogie? i sma?ymy omlet na wolnym ogniu pod przykryciem. Ser ??ty trzemy na tarce, a bazyli? siekamy. Posypujemy nasz omlet serem i bazyli? (mo?na te? doda? odrobin? soli i pieprzu), Sma?ymy omlet, a? jajka si? zetn?. Je?li na wierzchu omletu mamy jeszcze sporo surowego jajka prost? metod? jest podwa?amy jeden brzeg omletu i przechyli? patelni?, albo masa zlecia?a w zrobione zag??bienie. Gdy jajka si? zetn? omlet przek?adamy na talerz. Podajemy ze ?wie?? bu?eczk? lub bagietk?!