Tydzie? w?oski w Lidlu, czyli spaghetti aglio, olio e pepperoncino


makarony / wtorek, 20 października, 2015
Jak ju? od dawna wiecie (od pocz?tku istnienia bloga jest ta wzmianka w kolumnie 'o mnie’) uwielbiam kuchni? w?osk?! Nie mniej ucieszy?am si?, gdy od wczoraj rozpocz?? si? tydzie? w?oski w Lidlu! Dzisiaj przepis z wykorzystaniem w?a?nie produktw z tego sklepu z linii Italiamo.

Pyszne i rozpustne spaghetii aglio, olio e pepperoncino, czyli spaghetii z czosnkiem, oliw? i chilli. Martha Stewart powiedzia?a kiedy?, ?e to najlepsza pasta na ?wiecie i w tej kwestii musz? si? z Ni? zgodzi? – jest przepyszne! Korzystajcie z produktw dost?pnych w Lidlu i wyczarujcie wspania?e dania kuchni w?oskiej!

sk?adniki:
500g spaghetti
5-6 z?bkw czosnku
6 ?y?ek oliwy z oliwek Italiamo
1-2 ?y?eczki papryczek chilli w oliwie Italiamo (lub 1 posiekana papryczka chilli)
gar?? natki pietruszki
opcjonalnie parmezan lub inny ser

Makaron gotujemy al dente. W tym czasie na patelni podgrzewamy na wolnym ogniu oliw? z chilli, papryczk? i pietruszk?. Makaron odcedzamy wrzucamy na patelnie. Chwil? podsma?amy, a? do po??czenia si? wszystkich sk?adnikw. Nak?adamy na talerze i posypujemy natk? pietruszki i opcjonalnie parmezanem lub innym serem.

Warto?ci od?ywcze:
porcja: 360 g
w?glowodany: 105 g
bia?ko: 25 g
t?uszcze: 20 g
kalorie: 650 kcal

2 Replies to “Tydzie? w?oski w Lidlu, czyli spaghetti aglio, olio e pepperoncino”

Komentarze są wyłączone.